Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Изкупвачи на мляко ще регистрират договори онлайн в ИСАК

09.09.2019 г.
1794
Очаква се до дни първите изкупвачи на сурово мляко да могат да регистрират онлайн договорите си в Регистъра на сключените договори за доставка на сурово мляко в Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК), съгласно Наредба №1. От Държавен фонд Земеделие съобщават, че това ще става чрез подаване на електронни заявления в специално разработената за това Система за електронни услуги, която ще бъде свързана с модула на ИСАК за сектор „Мляко“.

Целта на Фонда е да се дигитализират всички системи, които институцията администрира. Това ще доведе до намаляване на административната тежест за земеделските стопани и агробизнеса и ще облекчи както работата им, така и задълженията, посочват в съобщение от ДФЗ.

Заради технологично адаптиране и обновяване на модула в ИСАК и завършване на последния етап от връзката му със Системата за електронни услуги за сектор „Мляко“, от 10 до 12 септември 2019 г. няма да се приемат заявления за регистриране на договори на първите изкупвачи на мляко в областните дирекции на ДФ „Земеделие“. 
 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

  • прогнози за пазар на мляко
    25.04.2019 г.
    2129
    Какви са прогнозите за развитие на млечните ферми и пазара на мляко?
    Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg