Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Иван Иванов: Цифровизацията в земеделския сектор ще бъде голямо предизвикателство

29.03.2021 г.
8352
Цифровизацията в земеделския сектор ще бъде голямо предизвикателство през новия програмен период, смята кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ-СДС в Добрич Иван Иванов, който е и бивш областен управител, цитиран от пресцентъра на коалицията. По думите му при липсата на кадри в отрасъла и обезлюдяването на селища модерното земеделие трябва да усвоява прецизни технологии. Иванов коментира, че в следващите години т.нар. зелена рамка за развитие ще обхване не само земеделския сектор, но ще бъде глобална задача, като се очаква да се изяснят конкретните мерки и програми.

Програмата за развитие на селските райони ще даде добри възможности за насърчаване на поливното земеделие. Знаем, че в Добруджа водоползването е голям проблем и миналата 2020 година със засушаването беше голямо предизвикателство за земеделските производители. Програмата ще даде възможност на фермерите с европейски средства да изградят сондажи, мобилни съоръжения, фрегати за поливане или други системи, заявява Иван Иванов.


Кандидатът за народен представител добавя, че Програмата за развитие на селските райони ще даде добри възможности и за животновъдството, както и за създаване на по-добри условия за живот в селата и за задържане на населението. Наред с това през следващата стопанска година ще има лек темп на увеличение в плащанията на единица площ. В Добричка област всяка година тези плащания възлизат на около 700 милиона лева, което е голяма подкрепа за всички земеделски производители, отбелязва кандидат-депутатът.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

 • агроиновации
  24.03.2021 г.
  9625
  70% от българските фермери са резервирани относно прилагането на нови технологии в бизнеса си (ВИДЕО)
  Виж повече
 • дигитализация
  11.02.2021 г.
  12305
  Какво ще се счита за дигитализация в новите проекти по ПРСР и какви са рисковете?
  Виж повече
 • пшеница
  25.04.2020 г.
  10491
  Проф. Иван Киряков: Състоянието на есенниците в Добруджа е критично, но не безнадеждно!
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg