Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Земеделците, избрали да се облагат като ЕТ, внасят данък и окончателни осигуровки до 30 юни

18.06.2020 г.
8470
Над 86 % от фирмите, които плащат корпоративен данък, са обявили приходите си пред НАП 12 дни преди крайния срок. Едноличните търговци, включително плащащи патентен данък и земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, които вече са подали декларации за доходите, надвишават 62 000.  

От НАП напомнят, че срокът за деклариране и внасяне на данъка и окончателните социални и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи дейност като едноличен търговец, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане е 30 юни. До края на юни, заедно с годишната си данъчна декларация, те трябва да подадат и декларация образец  № 6 с общия размер на дължимите  за предходната година осигурителни вноски. 

30 юни е и срокът, в който фирмите декларират и плащат корпоративен данък /чл. 92 и 93 от Закона за корпоративното подоходно облагане/, данък върху разходите, данък върху приходите на бюджетните предприятия, данък върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, както и данък върху дейността от опериране на кораби, съобщават от Проходната агенция.

© 2020 АгроКлуб - Agroclub.BG 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

  • земеделски стопани
    22.04.2020 г.
    8477
    Земеделците, които се облагат като ЕТ, внсят данъци до 30 юни, физическите лица - до 30 април
    Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg