Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Захарни заводи АД откри производствена линия за над 1,6 млн. лв

02.09.2019 г.
778
Единственият работещ производител на захар в България - Захарни заводи АД откри нова производствена линия за пакетиране на захар в хартиена опаковка, съобщават от компанията. Инвестицията е в размер от 1,6 млн. лева. 
Оборудването е последно поколение и е произведено в Германия.

„Машината е закупена и въведена в експлоатация в периода на турбуленции и ожесточена ценова война на пазара на захар в Европа. Захарни заводи АД смело инвестираме в този сектор. Стоим твърдо на пазара. 106-годишният ни опит е стабилната основа, на която сме стъпили, а желанието да се развиваме и мисията ни – да даряваме сладост и щастие на потребителите, е движещата ни сила“ заяви Валентина Ралева, Изпълнителен директор на Захарни заводи АД.


Закупуването на опаковъчна линия за хартиен пакет е поредното капиталовложение на компанията в бизнеса ѝ със захар. От приватизацията до днес, инвестираните средства в дизията са на стойност над 10 млн. лв.

От дружеството съобщават, че плановете за следващите 5 години включват както затвърждаване на позициите в страната, така и навлизане на съседни пазари чрез рафиниране на над 100 хил. тона захар годишно.
 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg