Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

ЕК започна инициатива за по-устойчиво производство на какао

23.09.2020 г.
7946
Европейската комисия съобщи, че е започнала инициатива за подобряване на устойчивостта в сектора на какаото. Нов диалог с много заинтересовани страни ще събере представители на Кот д'Ивоар и Гана - двете основни страни производителки на какао, представляващи 70% от световното производство, както и представители на Европейския парламент, държавите-членки на ЕС, производителите на какао и неправителствени организации. Целта е да се предоставят конкретни препоръки за подобряване на устойчивостта по веригата за доставка на какао чрез общи действия и партньорства. 

Изпълняващият длъжността комисар по търговията Валдис Домбровскис каза: „Какаовият сектор е важен за ЕС и нашите търговски партньори. Започналият диалог с много заинтересовани страни за устойчивостта в сектора на какаото ще помогне за възстановяването на сектора от Covid-19, като същевременно се намерят решения на съществуващите предизвикателства за устойчивост. Планираме да разработим конкретни препоръки за устойчивост, тъй като търговията не е свързана само с растежа и печалбите, но и със социалното и екологичното въздействие на нашите политики. 

„Когато говорим за какао, устойчивостта е от ключово значение“, каза Юта Урпилайнен, комисар по международните партньорства. „Издигането на трите стълба на устойчивото развитие едновременно - социален, икономически и екологичен - е възможно. Готови сме да действаме като честен брокер, за да създадем основата на нова международна рамка за устойчив сектор какао." 

Новият диалог ще бъде подкрепен от техническа помощ за страните производители на какао.

снимка: Ingemann Fine Cocoa

 © 2020 АгроКлуб - Agroclub.BG
 
Коментари 0

Коментари:

 • ябълки
  07.07.2020 г.
  8098
  Търговията с храни на ЕС остава стабилна през първото тримесечие на 2020 г.
  Виж повече
 • чай от лайка
  25.06.2020 г.
  8834
  Антон Лазаров, Ботаникъл ЕУ: Пазарът на билки и чай е все по-претенциозен! (ИНТЕРВЮ)
  Виж повече
 • Какви аграрни стоки внася България от ЕС?
  05.12.2018 г.
  7948
  Какви аграрни стоки внася България от ЕС?
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg