Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Еколози приветстваха назначението на Александър Дунчев за изп.директор на ИАГ

20.05.2021 г.
9504
Еколози приветстваха назначението на Александър Дунчев за изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите (ИАГ). През последните години Дунчев бе ангажиран с редица кампании в сферата на опазването на горите и природата, като една от най-големите му кампании бе срещу съмнителните офшорки, които са оператори на лифта до хижа Седемте Рилски езера.

Назначението на Дунчев за шеф на ИАГ дава сигнал за надежда, че при евентуално запазване на формата на служебното правителство след изборите, което е все по-коментирано, той може да реализира ефективни политики в посока на спирането на поголовната сеч на българските гори, а също така да инициира начало на кампании за нови залесявания.

Александър Дунчев е работил и към международната еко-организация WWF, отново с ангажименти за опазване на горите.

Възможно ли е в рамките на 3 месеца да се реализират ефективни мерки срещу беззаконието в много от българските гори, предстои да видим.

Днес Инж. Мирослав Маринов пожела успех на своя приемник – инж. Александър Дунчев, като му връчи символични подаръци - книга с индийски мъдрости, горска марка и стоп палка. Зам. изпълнителни директори са инж. Филип Ковашки и инж. Росен Попсавов. Инж. Димитър Баталов е и.д. главен секретар на Агенцията.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg