Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Дъжд и влага за горния почвен слой в последната седмица на септември

24.09.2020 г.
8322
В последната седмица на септември се очаква промяна в агрометеорологичните условия. На места в Западна, Централна и Североизточна България се прогнозират валежи и подобрение на овлажняването в горните почвени слоеве. Ще се подобрят и условията за извършване на дълбока оран и предсеитбени обработки, прогнозират от секция Агрометеорология на НИМХ.

Топлото и сухо време до момента възпрепятстваше качественото провеждане на предсеитбените почвообработки и създаваше неблагоприятни условия за началните етапи от развитието на засетите със зимна рапица пoсеви. Условията позволяваха реколтирането на късните хибриди царевица и слънчоглед. Очакваните валежи ще осигурят нужната влага за поникването на засетите посеви със зимна рапица.

В момента текат агротехническите срокове за сеитба на пшеницата в Северна България и високите полета.
До края на септември при лозата и късните овощни видове ще се наблюдава консумативна и технологична зрелост. Условия за образуване на слани не се прогнозират, което ще даде възможност за получаване на допълнителна продукция от зеленчуците от късното полско производство.


© 2020 АгроКлуб - Agroclub.BG
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg