Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Дунавските овощари благодариха на Десислава Танева за подкрепата от страна на МЗХГ

20.03.2021 г.
11208
Днес аграрния министър Десислава Танева се срещна със земеделски производители от Русе. По време на срещата Николай Колев от Съюза на Дунавските овощари благодари за съвместната работа от страна на екипа на министър Танева.

„Нашите производители видяха грижа от държавата, затова се надяваме да работим заедно и в следващия мандат", заяви Николай Колев. От сектор „Рибарство" също благодариха за навременните Covid мерки.

Управленската програма на ГЕРБ за следващите 4 години е насочена към политики за подсилване на потенциала на селското стопанство, екологична устойчивост и опазване на климата. „Основните цели за следващите четири години са свързани с развитие на екологосъобразно селско стопанство чрез стимулиране на земеделските стопани и насърчаване на биологичното производство. Постигане на модернизиран и устойчив селскостопански сектор, както и справедливи и стабилни доходи за работещите в селско стопанство. Ще работим и за увеличено предлагане на български храни и продукти – повече български стоки в магазините", заяви Танева. Тя допълни, че заедно със земеделците от русенска област са преминали през много предизвикателства, тъй като районът е бил един от най-засегнатите от африканската чума (АЧС).

Общата стойност на всички 359 частни и общински проекти за област Русе е на стойност 68 млн. лева. Средствата са инвестирани в земеделския сектор през последните четири години.  На срещата присъстваха  кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС Пламен Нунев, Алисе Муртезова, Станимир Станчев, Анета Сачкова и Красимир Костадинов. Общинските проекти са общо 14 на стойност 32 млн. лева. Частните проекти са 345 с договорена субсидия от 36 млн. лева. По Програмата за развитие на селските райони са ремонтирани, рехабилитирани, новопостроени улици, пътища и водопреносна мрежа в 5 общини – Борово, Бяла, Две могили, Сливо поле и Ценово.

Водача на листата на ГЕРБ-СДС  Красен Кралев отбеляза, че и двамата с Десислава Танева идват от реалния бизнес. „В русенската листа сме събрали най-добрите експерти от частния сектор. Тези хора са се доказали. Професионалисти, които могат да са полезни на държавата. Тук сме, за да помагаме", заяви водачът на ГЕРБ-СДС в Русе. Той допълни, че ГЕРБ е единствената партия, която среща очи в очи хората от различни браншове и това се оценява високо. „Русе е приоритет, защото един от основните отрасли е именно земеделието. Дайте ни подкрепа, за да имаме сигурност и спокойствие и да продължим да градим", призова Кралев.

Танева


Десислава Танева
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg