Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Десислава Танева: Предвидени са 8 приема по ПРСР. Точкуването по мярка 4.1 ще е ясно до дни

20.03.2021 г.
10237
Вчера министър Десислава Танева се срещна със земеделски производители от региона на Търговище. тя заяви, че само са област Търговище стопаните са получили подкрепа през последните 4 години на стойност 256 млн. лева.

Танева съобщи, че общата стойност на договорираните средства за област Търговище, по общински и частни проекти от ПРСР 2014-2020 г., са в размер на 35 млн. лева. На срещата тя изтъкна, че през последните 4 години правителството е изпълнило всички ангажименти, които е поело към земеделските стопани.

Министър Танева подчерта, че една от целите на ГЕРБ, която е започнала още  в този мандат, е пълното възстановяване и рехабилитация на мрежата на напоителните системи в страната. „Напоителни системи е бенефициент по подмярка 4.3, която предвижда възстановяване, реконструкция и модернизация на съществуващата  инфраструктура за напояване и отводняване на земеделските земи. В Националния план за възстановяване на България са включени дейности по възстановяване на хидромелиоративната структура на 265 обекта в страната. С изпълнението на предвидените дейности в Североизточна и Северноцентрална България ще се създаде възможност площите за напояване да се увеличат 11 пъти", обясни тя.

По думите на земеделския министър, тази година са планирани общо 8 приема по ПРСР 2014-2020 г. Най-атрактивните са по подмерките 4.1 и 4.2, които ще стартират през април и ще бъдат отворени за по три месеца, както и подмерките 6.1 и 6.3, които ще стартират през есента.

„Общият бюджет на тези четири мерки, насочени към бизнеса в земеделието, е над 450 млн. евро. В началото на другата седмица предстои да бъдат качено насоките за кандидатстване по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства", допълни министър Танева.


Тя припомни, че точкуването по подмерките е съобразено с изискванията на ЕК за опазване на околна среда, дигитализация и цифровизация на земеделските стопанства.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg