Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Десислава Танева: Поискахме от ЕК завишен размер авансови плащания по СЕПП и ПРСР

29.08.2019 г.
3209
България поиска да бъде включена в проект на регламент на Европейската комисия за предоставяне възможност на определени държави-членки на Европейския съюз (ЕС) да изплатят завишен размер авансови плащания по схеми за директни плащания и някои мерки за развитие на селските райони за 2019 г. Това съобщи днес следобед земеделския министър Десислава Танева.

Проектът се разработва въз основата на искания от страна на държави-членки, при които има тежки климатични условия, засягащи земеделската дейност.

Идеята е авансови плащания да могат да се правят след 16 октомври в годината на заявяване. Те ще бъдат само по схеми за подкрепа, по които Разплащателната агенция е приключила всички проверки.

Това се обсъди на заседание на Смесения комитет по директни плащания и РСР към Европейската комисия, проведено в Брюксел на 28 август, като държавите-членки на ЕС единодушно подкрепиха проекта.

След гласуване, в рамките на Смесения комитет по директни плащания и РСР, проектът на регламент трябва да премине вътрешните процедури по одобрение в ЕК и ще влезе в сила след публикуване в Официален вестник на ЕК.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

 • Десислава Танева
  21.08.2019 г.
  23459
  Министър Танева: Без ДДС за български плодове, зеленчуци и мляко!
  Виж повече
 • Десислава Танева - АЧС
  06.08.2019 г.
  1236
  Министър Танева договори в Брюксел финансови компенсации заради АЧС
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg