Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Денис Рачев, фермер: Мачкат ни с ужасно ниски цени на млякото!

22.06.2021 г.
16784
Искам само да Ви споделя нещо, което касае всички нас, като крайни потребители, когато влезете в магазина да си купите кисело мляко, сирене или кашкавал, замисляли ли сте се от какво е направено....може би има някакъв процент мляко може би не...Аз ще Ви кажа!

Вземат млякото от нас фермерите, вадят му маслото, сипват с чували сухо мляко, палмова мазнина и вода, а вие си мислите, че ядете сирене и кашкавал.... Ние малкото фермери, които останахме в България да се борим, да пройзвеждаме чисто мляко сме подложени на огремен натиск от страна на мандрите...

Мачкат ни с ужасно ниски цени от сорта на 50-60 ст за литър мляко (ферми отговарящи на абсолютно всички европейски стандарти за добив на мляко 1ва категория) бавят плащания, идват и ти казват "намаляме ти цената на млякото със стара дата, защото така са решили,можем да си правим каквото поискаме"... Ние сме безсилни!!! Крайно време е това нещо да приключи!!!

Време е Министерство на земеделието, храните и горите , Държавен Фонд „Земеделие” и Министерство на Икономиката да вземат адекватни мерки, които касаят фермерите да могат сами да преработват млякото си (в момента да си преработва млякото законно трябва да имаш едни 150 000 лв и да чакаш 1 година за документи от съответните институции) и да спрат да обслужват интересите на определени организации с виртуални ферми!!!! НО те не искат, защото много мандри ще фалират!!! България има уникално мляко признато в цял свят, не съсипвайте нашите дарове!!!!!

Денис Рачев собственик на кравеферма от 2017г
Коментари 0

Коментари:

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg