Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Данъчни облекчения могат да подкрепят инвестициите в стопанствата

27.06.2019 г.
1109
Въвеждането на данъчни облекчения може да подкрепи и увеличи сериозно инвестициите в земеделските и животновъдни стопанства у нас. Това заявиха за АгроКлуб експерти по инвестиционно финансиране. 

Те дадоха за пример въвждане на практика за данъчни облекчения в някои страни от западна Европа, където инвестициите в селското стопанство в диапазона от 200 000 до 1 млн. EUR получават данъчни преференции и отпадане на данъци върху агро имоти за срок от 50 години. По този начин, паралелно с действащата ОСП, се осъществява пряко стимулиране на развитието на селските региони и агробизнеса в тях като основен източник да заетост.

Данъчните облекчения са налице при реализация на инвестиции различни от трактори и прикачен инвентар, а именно - инвестиции в машини за сушене, оборудване за обработка и съхранение, напояване, по-добри дренажни системи и инфраструктура във фермите.

Ясно изразена тенденция в инвестициите в стопанствата у нас през последните 3 години е диференцирането на дейностите в производството или преработката на суровини, храни и напитки, селски туризъм, отдих, производство на енергия или предоставяне на площи и складови пространства под наем.

 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

 • агро иновации
  26.06.2019 г.
  2728
  Агро иновациите проправят пътя към по-екологично земеделие
  Виж повече
 • замръзване на овошки
  11.04.2019 г.
  2117
  Овощари песимисти за реколтата. МЗХГ ги призовава да правят проекти за замразяване
  Виж повече
 • субсидии 2019
  31.01.2019 г.
  6401
  Близо 3 млрд.лв. агро субсидии включва бюджетния план за 2019
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg