Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

В Бургас ще обсъждат увеличаването на бюджета за проекти за МИГ-ове в селата

10.05.2022 г.
17240
Днес,10 май в Бургас започва международно събитие, посветено на 30-годишнината от прилагането на подхода ЛИДЕР/Водено от общностите местно развитие в Европейския съюз. Конференцията продължава до 12 май в Бургас и Поморие и тя ще бъде открита от министъра на земеделието Иван Иванов, съобщиха от ведомството.

Освен представители на Европейската комисия, български депутати и експерти във форума ще участват още представители на изпълнителната власт и парламента на Румъния, участници от Франция, както и, кметове, представители на управляващите органи на финансиращите подхода програми, Държавен фонд „Земеделие“, експерти от европейски асоциации на местните инициативни групи и служители и участници от местните инициативни групи.
Подходът, който се изпълнява вече втори програмен период, е част от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

На форума ще бъде дискутирана подготовката за прилагане на подхода ЛИДЕР/ВОМР за следващия програмен период, ще бъдат приложени и добри практики сред местните инициативни групи до момента.

По време на международното събитие ще бъде проведено изложение – базар с местни продукти и занаятчийски произведения от териториите на местните инициативни групи от България и Румъния. Изложението ще се проведе в периода 10-12 май на площад „Св. Св. Кирил и Методий“ в Бургас, като ще бъде достъпно за жителите и гостите на града.

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg