Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Венцислав Мутафчийски: Може да затворим големите вериги, ако не спазват правилата!

16.04.2020 г.
13324 1
Националният щаб за борба с коронавируса може да предложи затваряне на големите търговски вериги в случай, че в обектите им не се спазват правилата за социална дистанция, наложени в условията на извънредно положение в България. Това заяви в интервю за бТВ началникът на националния щаб към Министерски съвет ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски. 

“Днес се стигна до там да се обаждам няколко пъти на представител, който обединява големите търговски хранителни вериги, да ги предупредим съвсем категорично, че ако продължават да не осъществяват никакъв контрол в магазините, ще се принудим да поискаме затваряне на магазините и налагане на глоби на самите магазини”, коментира Мутафчийски.

По думите на началника на Националния щаб за борба с коронавируса дали мерките на извънредното положение ще се разхлабват или не, зависи от ресурса на болниците. “А трябва да запазим ресурса като спазваме мерките. Разхлабването на мерките на не е “близък сценарий за нито една държава към момента”, каза още  ген.Венцислав Мутафчийски.

снимка: стопкадър бТВ

София Белчева, © 2020 АгроКлуб - Agroclub.BG


 
Коментари 1
 • Бяло сияние
  21.04.2020 г. 17:23
  Billa и Lidl си спазват разпоредбите, но вътре всеки може да се залепи до теб, без вина на магазина. Трябва сами да се пазим и да сме нащрек...

Коментари:

 • Борисов Танева
  15.04.2020 г.
  9028
  Държавата и веригите се договориха, но все още има много въпроси без отговор за фермерите
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg