Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Велин Мечкаров: Vaderstad Tempo е най-добрата сеялка на пазара в България! (ИНТЕРВЮ)

10.02.2020 г.
9193
Велин Мечкаров е управител на фирма „ЗЛАТ-ВАЛ-АГРОТЕХ - МЕЧКАРОВ, КЪНЕВ” СД, която обработва земи в землището на община Велико Търново. Разговаряме с Велин защо е избрал за пролетната сеитба сеялка Vaderstad Tempo и как тя работи вече втора година при условията в неговото стопанство.

Можете ли да ни разкажете повече за сеялката Vaderstad Tempo, която виждаме зад вас?
Tова е най-добрата сеялка на пазара в България, с която можеш да постигнеш това, което си мечтаеш. Всички параметри, които зададеш, тя ги спазва. Правя сравнение с други марки сеялки, при които задаваш едни параметри, а резултатите са други. Същото е и при семената, които си поставиш за цел да засееш. Тя ги полага прецизно и прави една превъзходна сеитба.

Бихте ли споделили от гледна точка на прецизност и бързина - прави ли компромис тази сеялка или и двата параметъра са отлични?
Тази сеялка наистина има страхотна прецизност и работи с доста висока скорост. Даже можеш да стигнеш скорост от около 20км/ч. и няма да има проблеми за сеитбата, която извършва сеялката.

За какви култури я ползвате? И ако те са различни, лесно ли става промяната от една култура в друга и изобщо работата със самата сеялка?
Със сеялката Vaderstad Tempo сеем главно слънчоглед и царевица. Работата с нея е много, много лесна, като преминаването от една култура на друга става много бързо. За около 15-20 мин. можеш да смениш културата, която сееш. И накрая остава само настройването на самите семена, които трябва да засееш. Изобщо това е сеялка, с която може да работи всеки, не е никак сложна машина. Върши превъзходна работа!

Може ли да ни споделите за прецизността от гледна точка на полагане на семената в дълбочина?
Това е най-добрата редова сеялка на пазара. С нея можеш да прецизираш дълбочината на сеитба и тя слага семката на точно зададената дълбочина. Няма, да кажем, ти да сложиш 5 см, а тя да посее на 15 см или ти да я настроиш на 5 см, тя – да работи на 2 см. При Vaderstad Tempo това е изключено, защото има голяма прецизност на полагане на семената.

Като направите съпоставка със сеялката, която сте ползвал преди и тази, генерално виждате ли и други ползи освен бързината и прецизността?
Работил съм с много сеялки, обаче при Tempo колкото семена плануваме, толкова сеем. С предните сеялки плануваме, че ще посеем определено количество, а после се налага да добавяме още семена. При Vaderstad Tempo няма такова нещо. Тук колкото сме казвали, че ще посеем, толкова посяваме.

От гледна точка на добива - там как виждате промяната?
От гледна точка на добива, с Vaderstad Tempo нещата са доста по-добре, защото семената се полагат на такова разстояние едно от друго, че няма презастъпване. При предните сеялки едното семе пада по-близко до другото и там вече се получава така, че растенията, които са паднали по-близко, започват да се конкурират и правят добива по-слаб. С Tempo семената се поставят на такова разстояние, каквото кажеш и добивът е доста по-голям. Затова и възвръщаемостта от инвестицията в сеялката се постига бързо.

Бихте ли препоръчали Vaderstad Tempo на други ваши колеги?
Да, постоянно имаме запитвания от наши колеги как се справя сеялката и дали бихме я препоръчали. Даже правим демонстрации на колеги, които искат да работят с такава сеялка и предполагам, че като видят ползите от нея - догодина ще си закупят Tempo.

Vaderstad Tempo - промоция
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

 • Vaderstad
  21.12.2019 г.
  6692
  Vaderstad спечели медал за сеялка вдигаща добивите от царевица (ВИДЕО РЕВЮ)
  Виж повече
 • Vaderstad Tempo WideLining
  02.10.2019 г.
  8583
  Поредна награда за иновации получи Vaderstad за своите пролетни сеялки Tempo
  Виж повече
 • Vaderstad Tempo
  22.07.2019 г.
  5268
  Николай Върбанов: След обстойно проучване, Tempo е нашият избор за прецизна сеялка (ВИДЕО)
  Виж повече
 • Vaderstad Tempo
  15.07.2019 г.
  4789
  Земеделци споделят повишени добиви и прецизност със сеялките Vaderstad Tempo (ВИДЕО)
  Виж повече
 • Vaderstad Tempo T
  21.03.2019 г.
  3666
  Vaderstad Tempo T - прецизната сеялка за трактори с мощност от 100 к.с.
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg