Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Българското кисело мляко отбелязва 50 години в Япония  

27.11.2019 г.
18975
Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов участва в отбелязването на близо 50 г. партньорски отношения между „Мейджи“ и България, съобщават от Министерството на икономиката. Първите контакти с компанията „Мейджи“ са започнали през 1970 г. и вече половин век имаме едни прекрасни делови партньорства. Това заяви заместник-министър Борисов по време на събитието организирано от „Мейджи“ по случай 50 г. от производството на българско кисело мляко в Япония.

Икономическият министър подчерта, че кампанията „Мейджи“ се явява като български посланик в страни от Азия. „Благодарение на добрите партньорски практики между двете страни, лицензионният договор за производство на българско кисело мляко се подновява вече половин столетие. Постоянните усилия и далновидната маркетинг стратегия на „Мейджи“ спомагат за популяризиране на българското кисело мляко  не само в Япония, но и в почти всички азиатски страни и днес. С гордост можем да заявим, че милиони хора по света започват деня с кофичка българско кисело мляко“, каза още зам.-министър Борисов. По негови думи 3 пъти и половина повече от българското население, граждани на Япония, консумират българското кисело мляко произведено от „Мейджи“.

В заключение зам.-министър Борисов изтъкна, че силното търговско партньорство и сътрудничеството между „Ел Би Булгарикум“ и „Мейджи“ са пример за едно от най-позитивните и успешни партньорства в българската икономика. „То е добра индикация за изградено взаимно доверие и качествена приемственост в управлението на двете компании“, каза той.

© 2019 Агро Клуб - Agroclub.bg

 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

 • шафран
  28.10.2019 г.
  113471
  Китай иска да внася шафран и шафранови луковици от България   
  Виж повече
 • Падат митата за износ на агро стоки за Япония
  13.12.2018 г.
  1314
  Падат митата за износ на агро стоки за Япония
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg