Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

България е изпълнила всички изисквания за износ на мляко към САЩ

05.03.2020 г.
8112
“България е изпълнила всички изисквания по процедурата за издаване на сертификат за износ на мляко към САЩ и очаква финализирането й“. Това е заявила земеделският министър Десислава Танева на среща с извънредния и пълномощен посланик на САЩ за България Н. Пр. Херо Мустафа, съобщиха от Министерството. Министър Танева е посочила, че от млечните продукти към момента страната ни изнася сирене и кашкавал, като се очаква доброто сътрудничество в сферата на земеделието между България и САЩ ще продължи и занапред.
 
Десислава Танева е запознала американския посланик Херо Мустафа с дебата по Зелената сделка в новата Обща селскостопанска политика: „Усилията ни са към онези зелени практики и нови технологии, щадящи околната среда, които могат да постигнат ефект и да са изпълними”. Танева е съобщила, че следващата седмица Министерството организира и първото широко обсъждане с бранша по предстоящата стратегия „От фермата до трапезата – устойчиво производство на храни“.
 
През 2019 г. аграрният стокообмен между България и САЩ е в размер на 135.2 млн. щ. д., което е с 23.4% повече спрямо предходната година. Водещите селскостопански продукти в българския експорт за американския пазар през последните три години са слънчогледът, тютюнът и сирената, както и растения, използвани главно в парфюмерията и медицината.

 © 2020 АгроКлуб - Agroclub.BG 
Коментари 0

Коментари:

 • износ на млечни продукти за САЩ
  23.12.2018 г.
  1820
  През 2018 български фирми са изнесли 163 тона сирене и кашкавал за САЩ
  Виж повече
 • Farm to Fork
  04.03.2020 г.
  8230
  Стратегията От фермата до трапезата ще бъде обсъдена на кръгла маса с агросектора
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg