Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Борис Джонсън ще разреши ГМО в Англия след Брекзит. Започват мутации на вирусите по животни

01.08.2019 г.
5620
Новият премиер на Обединеното кралство Борис Джонсън започна новият си ръководен пост с темата за ГМО и бързото им разрешаване в Англия, като се стреми към бърза търговска сделка със САЩ след Brexit.

„Нека да започнем с това - да освободим аграрните и биологичните науки във Великобритания от правилата за анти ГМО продукти“, каза Джонсън в първата си реч като нов премиер на Обединеното кралство.


ГМО културите, които в момента се използват във фуражи за животни, като относително малък разрешен процент, често предизвикват мутации в бактерии и на молекулярно ниво, което води до ракови заболявания и мутиране на заразни вируси. При цялостно разрешаване на ГМО, това би отворило врата пред генни и вирусни мутации, включително мутации на разпространените вируси като Африканска чума по свинете (АЧС), високопатогенен птичи грип (H5N1), H3N2, H10N4 и други опасни заразни болести, които ако засега засягат само животните, след ГМО ще мутират и ще са смъртоносни и за хората

Твърдоглавието и демоничната упоритност на рошавия премиер на Великобритания продължава: „Нека разработим устойчиви ГМО култури, алтернатива на бананите, които ще нахранят света“, добави той.

Силното ГМО лоби и биологичния сектор приветстваха с общ вой изявлението на Джонсън, казвайки, че това ще донесе значителни иновации и много пари за бранша.

Обезумели от забранената иначе в ЕС възможност за бързи печалби на гърба на здравето на хората, рискувайки отразяване на промени на клетъчно ниво у хората и животните, ГМО лобитата в Англия се активизираха като плъхове, които излизат от влажните си и мрачни подземни дупки.

Обнадеждени от демоничното предложение на новия британски примиер с рошава коса, биотехнолгичните корпорации, разработващи ГМО веднага изразиха мнение, че щом в Англия бъде разрешено ГМО, това трябва да се случи и през следващите 5 години на ниво ЕС.

Еврокомисарят по здравеопазването Витенис Андрюкайтис също подкрепи ГМО и заяви пред журналисти в Брюксел: „Моля, кажете ми, колко души са загинали заради ГМО? Имате ли статистика? “

Но противопоставянето на общественото мнение на ЕС срещу ГМО е добре вкоренено и трудно ще преодолее ситуацията.

Лондон обаче няма да се съобрази с това и ще преминекъм промяна в законодателството за ГМО, което ще бъде и от решаващо значение за търговските сделки със САЩ. САЩ вече оказват прекалено голям натиск върху Обединеното кралство да отвори вратите на ГМО, с което да се запечата сделката след Brexit.

© 2019 АгроКлуб
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

 • ГМО вртаички в законодателството
  04.04.2019 г.
  75397
  Държавен вестник публикува наредба на МЗХГ, допускаща ГМО семена за опити в България
  Виж повече
 • ГМО семена
  09.01.2019 г.
  2924
  Китай одобри внос на ГМО соя и рапица от Bayer, Syngenta и DowDuPont
  Виж повече
 • фуражи за крави
  09.01.2019 г.
  2277
  Мутирали бактерии във фуражи с ГМО установи EFSA
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg