Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Биопроизводители искат Програма за ускорено развитие и популяризация на био сектора

23.12.2019 г.
5866
Биопроизводители настояват да се разработи Програма за ускорено развитие и популяризация на биопроизводството на земеделска продукция. Това искане е представено от производителите Здравка Смиленова, Катя Радева и Свилен Николов пред българския евродепутат Андрей Слабаков, съобщи той във фейсбук профила си.

Второто предложение на биопроизводителите е в Закона за защита на растенията, който трябва да бъде транспониран според новите европейски директиви, да бъде включен раздел Регистрация на продукти за растителна защита, предназначени за биоземеделие. 
 
За да се нормализира работата на производителите на мед и пчелни продукти, стопаните настояват да се възстанови отдел „Пчеларство“ към Централното Управление на Министерството на земеделието, храните и горите.
 
Слабаков съобщава, че е поел ангажимент всички предложения на производителите да стигнат, както до земеделския министър Десислава Танева, така и до съответните комисии на Европейския парламент. “Сигурен съм, че с общи усилия можем да организираме национална среща на българските селскостопански производители, на която да участват мои колеги, които имат решаващ глас в европейските институции”, посочва евродепутатът.

© 2019 Агро Клуб - Agroclub.bg
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

 • Танева
  19.11.2019 г.
  49043
  Десислава Танева: Да се мотивира използването на пестициди, щадящи пчелите!
  Виж повече
 • дълбока оран
  23.12.2019 г.
  7056
  Съвет на ЕС: Нужно е премахване на субсидиите, които вредят на биоразнообразието!
  Виж повече
 • пчеларство
  12.12.2019 г.
  7225
  Кризата в българското пчеларство се задълбочава. Има ли изход?
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg