Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Атанас Добрев и Крум Недялков са новите зам.министри на МЗХГ. Какво се случва вътре?

21.05.2021 г.
10014
Атанас Добрев и Крум Недялков са новите зам.министри на МЗХГ, а големи кадрови рокади в аграрното министерство не се очакват, заради липса на специализирани и доверени кадри. Това са изводите след днешната прес-конфернеция в големия колегиум на МЗХГ, на която всъщност се очакваха повече новини от аграрното ведомство.

Според служебния министър Бозуков, в момента усилията са насочени към "функционален анализ" на работата на МЗХГ.

На въпроси на журналисти кои са най-големите проблеми в МЗХГ, които новите властови кадри са срещнали, Бозуков отговори: "Проблемите са толкова много и толкова важни, че няма как да ги изброя." Министърът реално не посочи конкретни проблеми, но каза: "не мога да ги отсеяи не са 5-6".

Аграрния министър заяви, че се е срещнал с представители на различни аграрни организации, които били с много разнопосочни искания по отношение на проектите по мярка 4.1. В крайна сметка решението му е да удължи срока за прием по мярката за инвестиции в земеделските стопанства.

Бозуков заяви още, че към средата на месец Юни ще бъде отворен прием по мярка 4.2 от ПРСР.

„Атанас Добрев е експерт с над 20 години опит във фонд „Земеделие“ и в горския сектор. Това може да се приеме като отговор на изискването за приемственост. С доц. д-р Крум Неделков съчетаваме младостта и енергията с по-възрастните. Той е от Тракийския университет и е специализирал в САЩ, професионалист в своята област. Опитал съм се да заложа на експертизата, за това съм се спрял на хора, които са доказани професионалисти в своята област“, посочи земеделският министър.

Очаква се към екипа на Бозуков да се присъединят още двама заместници.

„Стремим се да търсим за тези постове хора, експерти, които да са честни и отговорни. В момента е доста трудно да намерим конкретните специалисти . Но имаме вече визия по въпроса“, увери министърът.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg