Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Анастасия Мозер и Петя Ставрева подкрепиха ГЕРБ за предстоящите избори

15.03.2021 г.
10827
Председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева и зам.-председателят на Обединени земеделци инж. Емил Йончев, подписаха споразумение с премиера Бойко Борисов за подкрепа на предстоящите избори. Подкрепата за ГЕРБ е съгласувана и потвърдена от Анастасия Мозер, която в момента е в САЩ, научи АгроКлуб от свои източници.

Петя Ставрева, която се ползва с традиционна подкрепа от земеделци в Южна България беше евродепутат излъчена през 2007-а година  от листата на ГЕРБ. В Европейския парламент бе член на Групата на Европейската народна партия (Християндемократи) и Европейските демократи, на комисията по земеделие и развитие на селските райони, комисията по бюджетен контрол и на комисията по правата на жените и равенството между половете.

"Обединени земеделци ще подкрепим ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори като отчитаме необходимостта от обединениe на силите в демократичното пространство. Призоваваме нашите членове и симпатизанти на 4 април 2021 г. да направят разумен избор. И двете партии споделяме общите цели, принципи и политики на ЕНП и ценностите на Обединена Европа", заяви след подписването на документа председателят на Обединени земеделци Петя Ставрева.

"Подкрепяме усилията на ГЕРБ България да продължи по европейския път и за модернизация на страната. Днес се нуждаем от стабилно управление за продължаване на реформите, ускорено икономическо развитие и по-високи доходи за всички български граждани, посочи Петя Ставрева. Средствата от европейските фондове трябва да достигнат до българските градове и села, до бизнеса, до фермерите и до жителите на селските райони", отбеляза тя.                                                                                                           
Инж. Емил Йончев подчерта усилията на правителството за подкрепа на бизнеса и акцентира на необходимостта от продължаване на мерките за икономическо развитие.

"ГЕРБ и Обединени земеделци ще обединим усилия за успешното развитие на българското земеделие. Ще продължаваме да осигуряваме средства за българските земеделци, включително и за намаляване на последствията от пандемията. Да подпомагаме земеделието винаги е бил един от най-важните ни ангажименти. Затова и сме се старали да извършваме плащанията към стопаните авансово, за да бъдат напълно спокойни за поминъка си", каза председателят на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов.

Общото между нашите партии е, че държим много на евроатлантическата ориентация на страната. Голям успех в тази посока бе влизането в Банковия съюз и чакалнята на Еврозоната, отбеляза той.

© 2021 АгроКлуб
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg