Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Алчност без граници: В новата ОСП ще бъде одобрено отглеждането на ГМО зърно

След приключилият вчера европейски съвет по земеделие стана ясно, че освен темите за социалната обвързаност, насочването на плащанията по схемите за субсидиране и зелената архитектура в новата ОСП, Европа е на път да либерализира отглеждането на ГМО култури, с оправданието да бъде конкурентоспособна на САЩ, Аржентина и Бразилия.

Силни политически лобита на Франция и Германия седят зад концепцията за одобрението на отглеждането на ГМО зърно - предимно ГМО царевица, ГМО пшеница (френска) и ГМО соя. Подкрепата от Германия е във връзка с немските концерни, специализирани в производството на агрохимия за ГМО растения.

На фона на това, всички останали общи приказки за "био производства", "зелена архитектура" и т.н. са абсолютно безпредметни и служат единствено за параван на европейската корупция и силна зависимост на институцииите с корпорациите в сферата на земеделието, агрохимията и международната търговия със зърно.

Отглеждането на ГМО зърно е силно подкрепено също от Португалия и Испания.

Тарикатите от Брюксел са заменили във всички документи и доклади наименованието ГМО (GMO) - с НГТ (NGT) ( нови генетични технологии). По този начин се опитват да внушат на обществеността, че става въпрос за нещо различно от ГМО и да прокарат своите корпоративни интереси, за които са взели подкупи в огромни размери.

© АгроКлуб
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg