Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Европа ще одобри отглеждането на ГМО зърно. Политици са заменили навсякъде името ГМО с НГТ

След анализите на европейски съвет по земеделие стана ясно, че освен темите за социалната обвързаност, насочването на плащанията по схемите за субсидиране и зелената архитектура в новата Об ща селскостопанска политика на ЕС (ОСП), Европа е на път да либерализира отглеждането на ГМО култури, с оправданието да бъде конкурентоспособна на САЩ, Аржентина и Бразилия.

Силни политически лобита на Франция и Германия седят зад концепцията за одобрението на отглеждането на ГМО зърно - предимно ГМО царевица, ГМО пшеница (френска) и ГМО соя. Подкрепата от Германия е във връзка с немските концерни, специализирани в производството на агрохимия (предимно глифозат) за ГМО растения.

На фона на това, всички останали общи приказки за "био производства", "зелена архитектура" и т.н. са абсолютно безпредметни и служат единствено за параван на европейската корупция и силна зависимост на институцииите с корпорациите в сферата на земеделието, агрохимията и международната търговия със зърно.

Отглеждането на ГМО зърно е силно подкрепено също от Португалия и Испания.

Политиците в Брюксел са заменили във всички документи и доклади наименованието ГМО (GMO) - с НГТ (NGT) ( нови генетични технологии). По този начин се опитват да внушат на обществеността, че става въпрос за нещо различно от ГМО и да прокарат своите корпоративни интереси, за които са взели подкупи в огромни размери.

© АгроКлуб
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg