Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Александър Китев: Има нужда от специализирани обучения по No-Till земеделие

14.04.2021 г.
10195
Браншовата асоциация на българските земеделци, които работят по технологията No-Till беше учредена преди около година, но срещите на членовете и други заинтересовани лица започнаха сега. Председателят Александър Китев очерта основните проблеми на бранша, с които могат да се справят, ако членовете са обединени.

Александър Китев, председател на Асоциацията на Българските Но-Тилъри:

“Един от големите проблеми на земеделието, който всички ние виждаме, е това че в последните десет-петнадесет години всички практики, всички технологии, всички подходи в земеделието и в нашите стопанства се определят и се диктуват от търговците и търговските фирми. Няма нищо лошо в това всеки да си предлага продуктите, само че в последните години продуктите станаха толкова много и тези, които ни ги предлагат станаха толкова добри, че ние вече...Предполагам много от вас са правили страшно много грешки пробвайки един продукт, втори продукт и докато разберат, че този продукт не работи минават няколко години, а това са страшно много пари, загубени на вятъра. Причината за това цялото нещо е именно това, че липсва науката на полето.”


Асоциацията на Българските Но-Тилъри си е поставила за цел да подобри комуникацията с българската наука:

“Най-вероятно всеки един от вас има проблем, с много от вас се чуваме и коментираме постоянно – проблем с избора на тор – какъв тор да сложа сега предсеитбено, какъв тор да наторя, сега ли е момента, точно толкова ли да дам?”


Асоциацията вече е член на Европейската Федерация за Консервационно Земеделие (ECAF). Освен гласност, това може да подобри комуникацията с Но-тилъри от други европейски държави и да даде достъп на всички членове до специализирани обучения. Лектори от цял свят ще вземат участие в Международния No-till Конгрес, който ще се проведе онлайн от 21-ви до 23-ти юни 2021 г..
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

  • no till земеделие
    21.10.2019 г.
    130187
    Истината за No-Тill земеделието в България (АНАЛИЗ)
    Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg