Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Албена Симеонова: Не сме съгласни 85 млн.лв. за напояване да бъдат налети в държавна фирма

28.04.2021 г.
7782
Албена Симеонова народен представител от Добруджа - Демократична България/Зелено движение/ организира среща на браншовите организации в земеделието от приоритетните сектори. В срещата участва и Борислав Сандов- Съпредседател на Зелено движение. Темата - Планът за възстановяване и управление в аграрния сектор, който предвижда 850 милиона лева за "Напоителни системи".

Представителите на производителите на плодове, зеленчуци, картофи, ягодоплодни, черупкови, биопродукти, оранжерийни, етерично- маслени, животновъди, пчелари изказаха несъгласието си с този план, предложен от правителството на ЕК.

Хората, които осигуряват храната ни и непрекъснато се сблъскват с различни проблеми при работата си не са съгласни тези средства да бъдат наляти в една държавна компания, която да лее бетон и гори дизел! Опасността тези средства да бъдат източени е реална!


Асоциациите настояват планът да бъде в полза на производителите и околната среда. До няколко дни ще бъде изготвен документ, който ще предложи промяна в ПВУ, за да модернизира земеделието и спаси бизнеса на малките и фамилните фермери.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg