Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

Агро политическият реваншизъм е обречен на неуспех, защото е основан на омраза, а не на решения

24.03.2021 г.
11895
Дни преди предстоящите парламентарни избори на 4-и Април, напрежението между политическите опоненти се покачва все повече. В сферата на аграрната политика се натрупаха редица закани към институции като МЗХГ и ДФЗ, които се тиражират в общественото пространство и социалните медии под различни форми на словесен и графичен политически реваншизъм.

Защо обаче реваншизмът е обречен на категоричен неуспех? Защото е основан на омраза. Омразата пък от своя страна е заслепяване. Дори привидно да има някакъв "успех", какъвто и да е той - в самата си основа и същност, този успех ще е пълен провал и ще донесе своите естествени последствия.

Кандидатите за влизане в аграрната власт показват, че натрупват огромно количество омраза, но не дават реални и нови предложения в сферата на водените политики, като акцентират само на констатации в минало време и самите те се превръщат в пример за това какво е значението на думата - популизъм. Освен това голяма част от тях отказват да влязат в дебат, диалог или медийни участия, поради простата причина, че не разполагат с експертиза и биха станали за смях пред обществото, ако се изложат публично.

В този ред на мисли е хубаво да се знае и помни, че колкото един човек е по-фалшив, толкова повече външни врагове има. Когато се биеш с външни врагове и ги победиш, ти се радваш. Защо? Защото победата те освобождава от твоята натрупана омраза. Това е много древна омраза, тя е струпана енергия и сега е голяма и прикрита. Тази радост е една голяма илюзия, защото злото отново ще започне да трупа в тебе своята омраза (а оттам след време ще се родят и тежките болести ; освен това, процесът е подобен при змиите - когато те трупат и образуват своята отрова). От натрупаната омраза и злоба по необходимост се раждат, и външни, и вътрешни врагове. За обикновения човек, врагът е враг, злото е зло и опасност. Това означава, че злото не сътрудничи на обикновените хора.

Злото и обикновените хора не се обичат и затова са врагове. Ето защо злото оковава обикновените хора със силата на заблудата, със силата на илюзията. Ако обикнеш врага си, ти ще можеш да проникнеш в него и тогава неговата сила ще се трансформира и ще стане твоя сила. Доброто и злото са заложени не в обстоятелствата, а в съзнанието на човека. 

© 2021 АгроКлуб

Още по темата:
Кандидатът на Слави за политика в земеделието свързан с БСП? Ще има ли червено Ферари? (ВИДЕО)

Аграрният сектор е заплашен от политически реваншизъм и спиране приемите на проекти

Анастасия Мозер и Петя Ставрева подкрепиха ГЕРБ за предстоящите избори

 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg