Търсиш агротехника?Получи най-добра цена

БАБХ има ново ръководство

24.09.2019 г.
37695
Проф. д-р Паскал Желязков, д.в.м е новият изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), съобщават от там. Заеманата от него позиция до момента е директор на Национален Диагностичен Научноизследователски Ветеринарномедицински Институт „Проф. Д-р Г. Павлов“.

Проф. Желязков има дългогодишен опит като ръководител на структури с научноизследователска, диагностична и аналитична дейност. Бил е началник отдел в Център за оценка на риска, директор на Национална научноизследователска станция по ловно стопанство, биология и болести по дивеча, както и зам.-генерален директор в Национална Ветеринарномедицинска Служба. Има над 90 научни публикации и научни доклади. По образование е ветеринарен лекар, завършил е Висшия Институт по зоотехника и ветеринарна медицина гр. Стара Загора. Владее английски и руски език.

Назначен е и нов заместник-изпълнителен директор д-р Марияна Шумова, която към момента изпълнява длъжността началник отдел в дирекция „Граничен контрол“. Д-р Шумова е изпълнявала и длъжността директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Хасково. Тя ще заеме позицията на доц. д-р Тодорка Янковска-Стефанова, д.в.м.

© 2019 Агро Клуб - Agroclub.bg
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

 • ябълки
  24.09.2019 г.
  65866
  БАБХ проспа поредна далавера в хипермаркетите, този път срещу българските ябълки
  Виж повече
 • БАБХ - свинско с чума
  02.09.2019 г.
  1629
  БАБХ не дава данни има ли свинско с чума (АЧС) по магазините
  Виж повече

Последвайте АгроКлуб във Фейсбук

AgroClub.bg