В близост до фабриката са разположени и овощните им градини, в които отглеждат основната си суровина - праскови и череши, като имат възможност да контролират нейното качество. Районът е екологично чист, по-известен като „Долината на прасковите”. За да осигурят необходимото количество суровина, работят с голям брой проверени доставчици от същия регион.
Освен това имат практика да раздават облагородени дръвчета (компотни сортове праскови), главно на начинаещи земеделски производители, с които по-късно сключват договори за изкупуване на продукцията им.
През годините натрупаха богат и ценен опит, установиха традиции в индустриалната преработка на плодове и зеленчуци, но и направиха сериозни инвестиции в оборудване и технологии. Днес те са най-големият завод за белени праскови в България, но и останалите им продукти не са по-малко известни:
- компот от кайсии,
- компот от вишни,
- компот от череши,
- компот от круши,
- компот от сливи,
- плодов коктейл,
- плодови пюрета,
- консервиран печен пипер,
- консервирани домати,
- консервиран чорбаджийски пипер,
- стерилизирани корнишони,
- маринован рязан пипер,
- лечо,
- асорти.